סטודיו דנה שקד לעיצוב פנים
עיצוב עסקים, בתים ומקומות שכיף להיות בהם
עבודת הסטודיו מאופיינת במקצועיות, יצירתיות ותשוקה רבה לעיצוב

עיצוב מסעדה

 צפו בתמונות מפרויקטים בתחום עיצוב מסעדות 

מה כדאי לדעת לפני שפותחים או משפצים או מעצבים מסעדה?

  ענף המסעדות נחשב לאחד התובעניים והתחרותיים בשוק, כפי שמעידים הנתונים: 8 מתוך 10 מסעדות נסגרות תוך שנה, לאחר שצברו הפסדים גדולים. בעוד רובנו חווים על בשרנו את המציאות הזו, השאלה הנשאלת היא – מהו סוד ההצלחה של 2 המסעדות הנותרות שכן מצליחות?

מה גורם לאנשים להיכנס למסעדות?

שאלת השאלות שכל בעל מסעדה היה שמח לפצח, מסתכמת בשלוש מילים: עיצוב חווית הבילוי. המסעדות המצליחות ביותר מייצרות מעטפת חווייתית המורכבת מטעמים, ריחות, שירות, מיתוג והתאמה לקהל היעד. לעיצוב מסעדה חלק משמעותי ביצירת חוויה זו לכל אורך הדרך: משלב המיתוג אליו נחשף הלקוח עוד לפני שהגיע למסעדה – ועד המפית עמה ניגב את שאריות המנה האחרונה. עיצוב מסעדה מתרגם את התחושה שאנחנו מעוניינים להעניק ללקוח מבלי להשתמש ישירות במילים, כדי לגרום לו לחזור שוב ושוב. אז איך עושים את זה?

עיצוב מסעדות, עיצוב חוויה

המפתח להצלחה הוא הקדשת מחשבה לכל פרט, כדי ליצור עיצוב הקולע למסר שאתם רוצים להעביר. לשם כך

רצוי לשכור את שירותיהם של מומחים בתחומים השונים – מזון, משקאות, כספים, יח"צ ועוד רבים אחרים. השילוב של כולם ביחד, כל אחד בתחום ההתמחות שלו, מביא להשגת המטרה במלואה.

כמה עולה להקים או לשפץ מסעדה?

התשובה לשאלה זו תלויה במצבו הנוכחי של הנכס ובסוג השיפוץ שצריך לבצע. חשוב לזכור שעיצוב מסעדה אפשר לקחת לאיזה כיוון שרוצים – אך בסופו של דבר ההחלטה כפופה לגובה התקציב שעומד לרשותכם, בניכוי הוצאות על שאר הדיסיפלינות שהוזכרו לעיל. מתי השקעתכם תתחיל להניב רווחים? אחרי חצי שנה צפויות להגיע הכנסות בסיסיות וכעבור 4 שנים, לא משנה אם מדובר במסעדה איטלקית, ביסטרו צרפתי או דוכן טאפאס, במידה והמסעדה תתנהל כשורה, להחזיר את עלות ההשקעה הראשונית.

עיצוב מסעדות: איך יוצרים בידול?

לכל מסעדה יש את טביעת האצבע הייחודית שלה. המסעדות המצליחות ביותר הן אלה שמצליחות לבטא את הקסם הייחודי שלהן ולרגש באמצעותו את הסועדים. כך למשל לכל מסעדה יש את טקסי האכילה הייחודיים רק לה, מנות הדגל וסימן ההיכר המיוחד לה. ומכיוון שעיצוב בית קפה או מסעדה הוא חלק מרכזי מהחוויה, עליו לסייע למסעדה להטביע את חותמה.

כדי לעשות את זה בעולם רווי גירויים חזותיים, השפה העיצובית צריכה להיות נועזת ומושכת תשומת לב. הרי בדיוק כפי שאנו מחפשים אחר המנה המושלמת, המפתיעה והמרגשת, ככה נחפש את העיצוב עוצר הנשימה שימשוך אותנו שוב ושוב אל אותה המסעדה.

כיצד המיתוג משפיע על עיצוב מסעדה?

מיהו קהל היעד של המסעדה? כיצד רוצים למצב אותה? מענה על שאלות חשובות אלה יספק קווים מנחים לבניית המיתוג והעיצוב של המסעדה. במסגרת תהליך זה יוגדרו פרופורציות של צורות, סוגי חומרים, מינונים של גוונים והגדרות בסיס מהן ייוולדו המותג ועיצוב הפנים שלו. לעיתים אחד יכתיב לאחר, אך כך או כך חייב להיות קשר ישיר בין המיתוג והעיצוב.

דבר ראשון – להוציא רישיון!

פותחים מסעדה? רגע לפני שמפליגים אל מחוזות הדמיון עם רעיונות לעיצוב פנים, כדאי לבדוק מהן בדיוק הדרישות הנחוצות כדי לקבל רישיון עסק. לשם המחשה, הרשויות המקומיות נבדלות אחת מהשנייה בקריטריונים שבהם צריך לעמוד כדי לפתוח מסעדה בתחומן. חשוב להביא בחשבון גם את ההנחיות הקפדניות של משרד הבריאות, שהנחיותיו מובילות לחלוקת החלל הבסיסית, התנועה בחלל ומיקומי הפונקציות השונות.

לא פחות חשובה מהעמידה בהנחיות היא הפונקציונאליות של החלל כלפי עובדיו וסועדיו. על מנת ליצור חלל מתפקד ומזמין חשוב לשמור על פרופורציות מתאימות בין החללים והרהיטים – ומכאן חשיבותו העצומה של שלב התכנון.

עיצוב מסעדה: מדיבורים למעשים

אחרי שהבנו כי עיצוב מסעדה הוא הרבה מעבר לצביעת קירות ובחירת כסאות, נוכל להשתעשע במספר רעיונות עיצוביים שיכולים לשדרג את החוויה בחלל.

up