סטודיו דנה שקד לעיצוב פנים
עיצוב עסקים, בתים ומקומות שכיף להיות בהם
עבודת הסטודיו מאופיינת במקצועיות, יצירתיות ותשוקה רבה לעיצוב

"THE DELI" – המעדנייה ממודיעין

 בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי בתפיסת האוכל של הציבור הרחב. יותר ויותר אנשים מעוניינים במזון מהיר אך שזה לא יבוא על חשבון הבריאות. כלומר, פאסט פוד שהוא לא ג'אנק, אלא בריא.

יחד עם הצורך במזון שהוא מוכן ועשוי מחומרי גלם טובים וטריים צמחו המעדניות. ממקומות הסעדה שמכרו בעיקר גבינות ונקניקים בוויטרינה, כעת ניתן למצוא שם אוכל חם ומוכן שנעשה מחומרי גלם משובחים וטריים שיצא מידיו של שף.

אחד המקומות הללו הוא THE DELI, מעדנייה ממודיעין שהקימו שף גיא הראל ושף רונן מזרחי, שפים בעלי שם שעבדו במסעדות נחשבות ברחבי העולם. המעדנייה מבוססת על העיקרון של מכירת מזון מוכן שהוכן באותו היום על ידי השפים. המחירים שפויים והתפריט מורכב ממנות שהן גם חמות וגם קרות, פשוטות וגם לא פשוטות למשל, קציצות עוף בחלב קוקוס וקארי.

כמעצבת, היה לי חשוב להביא לידי ביטוי ויזואלי את כל זה. אוכל משובח, חומרי גלם טובים, אוכל מוכן ומהיר ומחירים הגיוניים. הבנתי שמדובר במשחק של חום וקור שצריכים לאזן אחד את השני. לכן, את הקירות בחרנו לצבוע בכחול, צבע "קר" שיאזן את ה"חום" של המנות. הנחנו פרקט עץ פיש-בון שגם יגדיל את החלל וגם יצור אווירה חמה ומזמינה. על הקירות תלינו גופי תאורה מפליז ונחושת שמזכירים את סירי הנחושת של פעם. זה יוצר קונוטציה של אוכל ביתי מחומרי גלם שנקטפו מהגינה לעומת מזון תעשייתי שלרוב מקושר אוטומטית עם מזון מהיר. כמו גם, פיזרנו את גופי התאורה בחלל כך שיצרו שלוליות אור שיכוונו את תשומת הלב אל מקרר המזון הגדול שמונח במרכז, ואל המדפים שמציגים את חומרי הגלם, כל מיני סוגי פסטות מובחרות מחו"ל וכדומה.

בחרנו גם להשתמש במקרר גדול שסגור בזכוכית לכל האורך לאחסון של האוכל, כי זכוכית מצוחצחת משדרת טריות. בנוסף, יצרנו גם אזור בר מזמין למי שרוצה ליהנות מאכילה במקום עצמו.

כמעצבת פנים, עליי להכיר את הסיפור שמאחורי העסק ואת המותג כדי שאוכל לתת לזה ביטוי בצורה הכי טובה שאני יכולה. עיצוב המקום הוא משמעותי מאוד בחוויית הלקוח ובהצלחת העסק, וכאשר מכירים את כל הפרטים יודעים כיצד להשתמש במאפייני העסק להעצמת חוויית הלקוח ומקסום הצלחתו העסקית של המקום.

 

up