סטודיו דנה שקד לעיצוב פנים
עיצוב עסקים, בתים ומקומות שכיף להיות בהם
עבודת הסטודיו מאופיינת במקצועיות, יצירתיות ותשוקה רבה לעיצוב

עיצוב מעדניה

 עיצוב מעדניה – תמונות 

 בכל ביקור שלי במסעדה או במתחם אוכל כזה או אחר, אני חווה את האוכל כטעים או לא, לפי החוויה שלי מהעיצוב ומהחלל כולו. במידה ואיני מרוצה מהעיצוב, האוכל חד משמעית יהיה טעים לי פחות. אני יודעת שזה נשמע קיצוני, אך כך הדבר. אני חושדת בעיסוקי כאחראי לכך. עם זאת, מכיוון שכך אני, נוכחתי לראות כי אינני לבד. לעיתים קוראים לזה "לאכול עם העיניים" ולעיתים האדם הפשוט לא יכול להסביר מה גרם לו לקנות יותר, לחזור לאותו המקום שוב ושוב וכו'.

בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר מעדניות אשר מציעות חוויה קנייה ואכילה מגוונת ועשירה מאוד. לא עוד חללים גדולים עם מקררי נירוסטה קרים וקופסאות פלסטיק. המעדניות הפכו לנחשקות בעזרת מיתוג מתקדם, סטיילינג עשיר ועיצוב כולל מושקע מאוד. הנה כמה דברים שחשוב לחשוב עליהם בעת תכנון מעדניה

עיצוב התאורה במעדנייה

כדי להאיר בצורה חיובית את התבשיל העשיר או נקניק הבוטיק האיטלקי, כדאי להשתמש בנורות ייעודיות שזו תכליתן: נורות אלה מקנות למזון גוון אדמדם, חי ועשיר. מכיוון שאנחנו כידוע אוכלים בראש ובראשונה עם העיניים, חשוב לשוות למנות מראה מגרה, אך לא על חשבון הטעם. לכן יש למקם את הנורות במרחק המתאים ולהימנע מבחירת נורות בעלות עוצמה גבוהה מידי, שתייבשנה את הפרודוקטים ותפגום בחוויית האכילה. שיקול נוסף שחשוב להביא בחשבון הוא מציאת האיזון הנכון בין תאורת המזון לבין התאורה הכללית של החלל.

תכנון המעברים

בין אם מדובר בגבינות, פסטות, יינות או נקניקים מיוחדים – המעדנייה היא צומת קולינארית המפגישה ערב רב של אוכלים. עבור המבקר במעדניה מדובר בחגיגה רב חושית של ריחות וצבעים. כדי לאפשר לה להתקיים, בעת עיצוב מעדניה יש לתכנן מעברים מרווחים לעגלות וארגזים עמוסים בסחורה או אנשים עם מגשים שמחפשים את מבוקשם. תכנון נכון של המעברים יאפשר תפעול יעיל יותר של המעדנייה, בלי להפריע לתנועת המבקרים הרעבים.

עיצוב מעדניה בהתאם לקונספט

מעדניות רבות מתבססות על תחום התמחות עיקרי – כמו למשל מעדניית בשרים, מעדנייה איטלקית או מעדנייה המתמחה במטעמי המזרח הרחוק. הקונספט העיצובי צריך להבליט את אותה התמחות: כך למשל מעדניית בוטיק שמתמחה באוכל כפרי בסגנון איטלקי, תרצה לעשות שימוש בגוונים חמים ובחיפויי עץ.

עיצוב רב תכליתי של חלל המעדנייה

מעדניות רבות פועלות במהלך השבוע במתכונת של מסעדות פועלים המבצעות שליחויות וטייק אווי. מידי יום שישי הן משנות את פניהן, והופכות ליריד אוכל. האופי הוורסטילי של המעדנייה מצריך היערכות עיצובית מתאימה. לכן עיצוב מעדניה המשמשת גם כיריד אוכל, צריך לכלול ריהוט מודולרי שיהיה ניתן להזיז לפי הצורך בזמן היריד, שילוט משתנה בקלות, תשתיות מתוכננות בקפידה החל מהזנות חשמל לקופות נוספות ועד כיורים ונק' ניקוז.

עיצוב מושך של מעדניה מצרף לחגיגת הטעמים גם את חוש הראיה, וגורם לבלוטות הטעם להתחיל לעבוד מבעוד מועד. אחרי הכול, כשהעיניים רעבות – הפה עובד שעות נוספות…

up