סטודיו דנה שקד לעיצוב פנים
עיצוב עסקים, בתים ומקומות שכיף להיות בהם
עבודת הסטודיו מאופיינת במקצועיות, יצירתיות ותשוקה רבה לעיצוב

עיצוב מסעדה יפנית

בשנים האחרונות חדרו למחוזותינו מגוון רחב של מסעדות יפניות ומלבד החך הישראלי שנחשף לטעמים החדשים ולמנות הקלילות, גם המעצבים המקומיים נפתחו לסגנונות חדשים והנחות בסיס הופרכו.

קודם כל לפני שמתחילים לעבוד על החזון העיצובי חשוב לקחת בחשבון את האווירה באזור בו המסעדה ממוקמת: האם היא נמצאת במרכז העיר? אזור תעשייה? האם המסעדה הופכת לבר בערב או נשארת על אותו קו אירוח במהלך כל היום? שאלות אלו משפיעות על צרכיו של הלקוח, מגדירות את קהל היעד ומאפשרות למעצב הפנים להתאים את חלוקת החלל, בחירת הריהוט, גופי התאורה השונים וכו למצבים משתנים בין יום לערב ובין מסעדה למסעדה.

לעומת עיצוב מסעדות סטנדרטיות ובתי קפה שונים בהם המטבח המעוצב נחשב כאזור תפעולי, נסתר וזניח יחסית מבחינת רמת ההשקעה בעיצוב, בעת שמתכננים מסעדה יפנית נהוג להתייחס למטבח כאל המקום האטרקטיבי והנצפה ביותר בחלל. יש מסעדות יפניות בהן כלל אזורי הישיבה מקיפים את עמדות העבודה במטבח, ומאפשרים לכל עובדי המטבח לקחת חלק אקטיבי ביצירת האווירה הרצויה במקום החל מפרטי הלבוש שלהם ועד אופן עבודתכם וכלי האחסון בהם הם משתמשים.לב ליבה של המסעדה יוצא החוצה מבעד לדלתות הסגורות ומשפיע באופן משמעותי על האווירה במקום.

גם חומרי הגלם המרכיבים את המנות הינם חלק בלתי נפרד מעיצוב המסעדה היפנית ומשפיעים מאוד על תכנון ובחירת גופי התאורה, הצבעים וסוג הריהוט. בעיצוב מסעדות יפניות  שואבים לא פעם השראה מחומרים טבעיים כגון במבוק, עץ גושני, אצות וכדומה. במבוק הופך בשנים האחרונות לחומר נהדר לעבודה וניתן להפיק ממנו משטחים, חיפויים, כלי עבודה ועוד.

במקביל לעושר הצורני והצבעוני שנחשף מעצם המטבח הפתוח, עדיין קיימת השפעה רבה של התרבויות והאמונות השונות במזרח ולכן נוכל לראות חללים מאוד נקיים בפשטותם, סימטריים ומתוכננים עד לפרט הכי קטן תוך תחכום מהוקצע שלא מנסה להיות טרנד חולף.

לסיכום, בעיצוב ותכנון מסעדה יפנית יש כל כך הרבה מקורות השראה לכן תחילה יש להקפיד על הבנת הצרכים, הגדרת פרוגרמה מדוייקת, לאחר מכן חלוקת חלל שתהיה פונקציונאלית ונכונה לקונפסט ולאופן הישיבה וההכנה ולבסוף להבין את המהות שבמקום, במטרה ליצור את האווירה הרצויה שכוללת את כלל המרכיבים בחלל ובאוכל.

up