יותר ויותר מסעדות גורמה מסורתיות נסגרות, ולעומתן נפתחות מסעדות של אוכל רחוב עם טוויסט אופנתי. איך הגענו למצב שבו יותר אנשים בוחרים לאכול בחוץ "אוכל רחוב" זמין ומהיר ואיך כל זה משפיע על עיצוב המסעדות?
אוכל איכותי
כפי שכבר ציינתי בכמה מאמרים קודמים, אוכל רחוב היום זה לא מה שהיה פעם. זה כבר לא בצק עבה ובשר נוטף שמן ורווי כולסטרול שאנחנו לא יודעים מתי הכינו אותו, אלא, מזון טרי ואיכותי שהוכן באותו היום מחומרי גלם טובים ומשובחים. אנשים מחפשים אוכל מהיר, בלי מחוייבות או צורך לתכנן מראש ולהזמין שולחן אלא כזה שיתאים לקצב החיים הדינמי שלהם. הם מחפשים לאכול בחוץ כי אין להם זמן לבשל בבית ומחפשים אוכל בריא ולא יקר.
עיצוב שמשדר 'אוכל רחוב איכותי'
מסעדה המוכרת אוכל רחוב ז"א אוכל מהיר, לא יקר שאפשר לחטוף על הדרך, אינה יכולה להיות מעוצבת בסגנון יוקרתי שיצור הרתעה וריחוק אלא לרוב תשדר משהו מזמין. מזמין יכול להיות מיוצג בעיצוב כחלל אותנטי בייתי, מזכיר את הבית של הסבתא, ויש יגידו שמזמין מבחינתם זה אומר שכל כסא לא זהה לזה שלידו והמקום נראה כאסופה של פריטים פרוביזורים, באופן שלא מחייב או מתוכנן יותר מדי.
בבחירת סוגי הכסאות, המוזיקה וסוג התפריט אפשר ליצור אווירה דינמית של תחלופה מהירה מצד אחד ובמקביל ליצור עומק של איכות וחשיבה כפי שהמנות הינן תוצר של חקלאות ממושכת, בישול ארוך ופיצוח האתגר של "מהיר – איכותי – זול – טרי".
בעזרת עיצוב נוכל להעביר ללקוח את כוונת השף בהרכבת התפריט, את רוח המקום, ונבנה את החוויה שנרצה שיקבל בבואו. איכות יכולה להיות מיוצגת בעזרת חומרי גלם שנחתכים מול עיניי הלקוחות בפס עבודה פתוח או לחילופין בחירה של חומרי גלם איכותיים בחיפוי הקיר או ברצפה. איכותי לא אומר זהב וניצנוצים. איכותי יכול לבוא ליד ביטוי בבחירה של חיפוי עשוי במבוק למשל, כזה שמאפשר מיחזור וסביבה ירוקה יותר
לסיכום,
אנו רואים יותר ויותר מסעדות גורמה נסגרות ומסעדות אוכל רחוב נפתחות כי הן מתאימות לאורך החיים של רובנו, שעובדים רוב הזמן ואין לנו לא את הזמן ולא את הכוח לבשל לעצמנו. לכן אנו מחפשים ויוצרים מקומות שמציעים אוכל בריא איכותי וזמין.
מבחינה עיצובית, הדבר מאפשר עיצוב משוחרר יותר, כזה שמדבר ללב ולא רק לשכל, עיצוב שמגיע מהרחוב הוא אמיתי, בלי פילטרים, וכזה גם האוכל שאנחנו רוצים לאכול, לא מתועש, לא מעובד, פשוט אוכל אמיתי.