שלבים כלליים בתכנון בית אוכל
– גיבוש פרוגרמה, קונספט, קהל יעד ומטרות
– גיוס מימון ואיתור מקום
– בדיקת דרישות משרד הבריאות והנחיות מחלקת רישוי עסקים בנוגע לאופי העסק ומיקומו
– עבודה עם מעצבת פנים לגיבוש סגנון עיצובי וגיבוש תכנית כללית בהתאם להנחיות
– לכל אורך הדרך מומלץ להיוועץ עם יועצים שונים המתמחים בתחומם – יועצים קולינריים, תפעוליים ועיסקיים
– קבלת אישור עקרוני ממשרד הבריאות
– קבלת הצעות מחיר מספקים ובעלי מקצוע שונים בהתאם לתכניות העבודה וכתב הכמויות
– גיבוש צוות של בעלי מקצוע לביצוע הבנייה / השיפוץ – קבלן, מפקח, יועץ מערכות, נגר, גרפיקאי וכו'
– בניית לוחות זמנים והתחלת העבודות בשטח
– בחירת הציוד הנדרש, ממכונות ומקררים ועד ריהוט ותאורה
דגשים בעיצוב פנים לעסקים
– יצירת אווירה ייחודית למותג
– תכנון בהתאם למקורות אור ואיוורור טבעיים
– תנועה במקום ובסביבתו
– גבהי תקרה ביחס לאינטימיות או ניכור
– שימוש בצורניות וחומריות בהתאם למותג ולחלוקת החלל
– שימוש בצבעוניות מבוקרת מחשש לרעש ויזואלי
– תאורה מגוונת המותאמת לקהל היעד ופינות הישיבה השונות
– מיקום דלפק הגשה וקופה במיקום אסטרטגי
בניית מיתוג עסקי
– איפיון קהל היעד – מיהו ומהם הרגליו וצרכיו
– תדמית וזהות עסקית – מה העסק רוצה לשדר
– גיבוש קונספט וזיהוי צרכי שוק
– ניתוח המתחרים
– גיבוש חומרים, צורות וצבעים ייחודיים לעסק
– אופן הטמעת המותג ופירסומו
—סטודיו לעיצוב פנים דנה שקד, מתמחה בעיצוב חללים מסחריים ומציע מגוון שירותים משלימים לעסקים כחלק מתהליך עיצוב הפנים לעסקים.
העבודה עם המותג ומיצובו היא חלק בלתי נפרד מתהליך העבודה כאשר חשיבה גרפית שיווקית בצמוד לחשיבה תלת מימדית,
יוצרות עיצוב עשיר המחייה את האמצעים הגרפיים לכדי צורות בחלל, אובייקטים וטקסטיל.
תכנון גלידריה / יוגורטיה
– הנחיות מח' רישוי עסקים ומשרד הבריאות עלולות להשתנות בהתאם לעיריות השונות ולכן יש להעזר בבעל מקצוע המתמחה בכך.
– שטח העסק כולו יהיה לפחות 35 מ"ר, מטבח לפחות 8 מ"ר ומחסן לפחות 4 מ"ר
– הנחיות לגבי גודלו של אזור ההגשה עלולות להשתנות בהתאם למספר מקומות הישיבה
– גובה מטבח לפחות 275 ס"מ, מחסן 250 ס"מ וחדרי שירות 220 ס"מ
– גובה חיפוי קירות מטבח לפחות 180 ס"מ
– תקרת מגשים נשלפת לשטיפה במטבח
– משטחי עבודה 160 ס"מ לפחות בכל עמדה
– עמדות שונות- שטיפת כלים, עמדת חיתוך פירות וכו'
– חשוב לזכות להשאיר פתחים רחבים מספיק להעברת הציוד
– רצוי למקם כיור קטן המיועד ללקוחות לשטיפת ידיים
מעוניין לפתוח גלידריה / יוגורטיה ? הנה כמה טיפים עבורך
– לפני הכל חשוב להחליט היכן תיוצר הגלידה
– ניתן לייבא חומרי גלם מאיטליה ולייצר במקום
– רצוי לנסוע להשתלמויות בחו"ל להתמקצעות בייצור הגלידה במכונות השונות
– לייצור גלידה יש מוניטין קסום ומסתורי, רצוי להעצימו בעזרת מיתוג ופרסום נכון
– מומלץ לחשוב על מוצרים המתחלפים בהתאם לעונות השנה כגון וואפל בלגי, קרפ צרפתי, סחלב ועוד
– חשוב לקנות מספיק ציוד אחסון וקירור – מקררים ומקפיאים לעבודה שוטפת ואחסון, הפשרה לנקיון והקפאה בהתאם וכו'
– ישנן מכונות אשר עומקן לא סטנדרטי ולכן חשוב מיקומן והתאמת הנגרות לצרכיהן
– בגלידריה מעוצבת מספר המכונות גדול וצריכת החשמל גבוהה לכן חשוב לבדוק האם יש צורך להגדיל את ארון החשמל בהתאם
– אין צורך להעמיס בפירוט מנות רבות בתפריט, העין בוחרת לבד מהויטרינה
– חשוב להשקיע בויטרינת תצוגה יפה ומרשימה, זוהי המכונה הכי מוכרת שיש במקום
עיצוב גן ילדים
– פרופורציות הריהוט בהתאם לגילאי הילדים (כולל ציוד גננות במיקום וגובה שונה)
– חומרי גלם וצבעים שאינם רעילים ומיועדים לחללים מסוג זה
– שימוש בפלטת צבעים רכים ונעימים שיאפשרו להם לישון, לשחק וללמוד ברוגע ושלווה
– פינות משחק רבות ושונות זו מזו בהתאמה מלאה לפעילויות השונות, שעות שונות ביום, גילאים ואופי הגן
– שמירה על כללי בטיחות גבוהים בעת בחירת חומרים ותכנון אובייקטים
– תאורה נעימה הניתנת לכיוון והתאמה לפעילויות השונות