You are currently viewing עיצוב פינת עבודה

הבית הפך לאחרונה לאזור העבודה העיקרי או המישני של מרבית האנשים. יותר ויותר אנשים עובדים מהבית או עובדים בבית לאחר שעות העבודה. יש לכך יתרונות רבים כמו קירבה לילדים, שעות גמישות, היכולת לעבוד עם פיג'מה, אך גם חסרונות רבים כמו חוסר ריכוז, הסחות דעת רבות וקירבה למקרר.

לעיצוב פינת העבודה בבית ישנה חשיבות מכרעת על האפקטיביות והחיוניות של האדם. בכוחו של העיצוב להשפיע על מצבי הרוח, הספק עבודה, ריכוז וערנות. לצערי לא הרבה אנשים מעניקים לאזור זה את היחס המתאים לו וחבל. בכל מקום בו נאלץ למקם את פינת העבודה, נוכל לעשות זאת תוך שילוב הרמוני במקום ובחלל ולהעניק ל"עובד" את התנאים המתאימים לו מבלי לגרוע בשאר החללים והדיירים בבית.

להלן כמה דברים שחשוב לדעת בעיצוב פינת העבודה-

מיקום פינת העבודה

כמו בבחירת דירה, מיקום הינו פרמטר חשוב מאוד. רצוי להסב במידת האפשר, את אחד החדרים לחדר עבודה. גם חדר אורחים יכול לשמש כחדר עבודה או אפילו חדרם של אחד מהילדים במידה והינם גרים מחוץ לבית והחדר נותר שומם. ניתן לשקול גם את חלל המרתף בבית בודד או עליית הגג במידה ויש פתרון ראוי לבידוד טמפרטורה ובמידה ויש מספיק אזורים גבוהים לעבור בהם בנוחות. באזורים הנמוכים יותר ניתן לאחסן את כל הציוד המשרדי, הקלסרים והמערכות.

כאשר אין פתרון זמין, אפשר להתחיל לחשוב בצורה יצירתית. האזור מתחת למדרגות יכול להוות פינת עבודה במידה ואינו ממוקם על ציר מעבר עיקרי ו"סואן" בבית כאשר החלל בין המדרגות יכול להוות אזורי אחסון שימושיים ביותר. פינה באזור המבואה יכולה לשמש כשידת מפתחות ודואר בעודה סגורה או לשולחן עבודה ללפטופ כשהיא פתוחה. ארון אחסון במסדרון מרווח יכול להיפתח ולהכיל בו פינת עבודה נסתרת. במידה והחלל מאפשר זאת ניתן אף להקצות את שידת איפור בחדר השינה לשולחן עבודה ועוד הרבה אפשרויות יצירתיות ולא שיגרתיות.

מחיצות

לעיתים כדי להסתיר, לעיתים כדי לנטרל הסחות דעת, מחיצות יכולות להיות פתרון טוב במצבים בהם פינת העבודה מאולתרת ואינה ממוקמת בחדר נפרד. את המחיצות ניתן לשלב עם עיצוב הבית כולו וניתן לבנות אותן ממספר חומרים. במידה והחלל מאפשר זאת ניתן לסגור את האזור ע"י מחיצות גבס או כפרט נגרות מודולרי כגון כוורת או ארון. במידה ויש צורך במחיצה ניידת וקלילה יותר ניתן לחצוץ את החלל ע"י פרגוד או וילון מסוגנן. מחיצה יכולה להתקיים לעיתים גם בסימון בלבד בצורת שטיח המגדיר לנו אזור כלשהו מבלי לחלק את החלל.

ארגונומיה

הכי חשוב, לפני הכל, שיהיה לך נוח! גובה הכסא בהתאם לגובה השולחן, זוית היד ביחס למחשב, רגליים מורמות מעט, כל אותם התנאים הבסיסיים שהגוף דורש. אותם יש לספק לפני הכל. כמו כן יש לוודא כי התאורה באזור זה אינה מסנוורת, אינכם קרובים למקור רעש חריג ואינכם מחוייבים לתנוחה פיזית כלשהי בשל תנאי השטח.

אור בפינת העבודה המעוצבת

אם הזכרנו תאורה, חשוב מאוד לייצר תאורה הולמת הן לאדם והן למסך ולכלי/מכשירי העבודה בהתאם. הקירבה למקור אור טבעי מעניקה לגוף חיוניות אך חשוב לא לייצר מצב של סינוור האדם והמסך ע"י קרני שמש ישירות, כנל לגבי ספוטים או כל אור ממוקד. יש לייצר תאורה השוטפת את החלל ומתאימה בעוצמתה לסוג העבודה. כנל לגבי תאורה חמה או קרה.

צבעים

לצבעים השפעה ישירה על מצב רוחו וחיוניותו של האדם. צבע עז כמו אדום גורם לטמפרמנט גבוה לעומת צבע שמנת או תכלת הגורם לרוגע. צבע צהוב אומנם מעודד את האינטלקט אך חשוב להשתמש בו במינון נכון. במידה והחלל קטן יש להשתמש בצבעים בהירים ורכים כאשר ניתן להשתמש בצבעים כהים ליצירת ניגודיות אך באובייקטים קטנים או נילווים.

שטחי אחסון בפינת העבודה

אחסון, אחסון ועוד אחסון. תמיד יש מה לאחסן ותמיד אין מספיק מקומות אחסון. עם זאת, זה לא אומר שיחידות האחסון צריכות להראות כמו מחסן מבולגן. ניתן להשתמש בקופסאות אחסון פשוטות ויפות, סלסלאות קש או מגרות ברזל עתיקות. חשוב לזכור כי הגישה אל אזורי האחסון צריכה להיות נוחה וזמינה.

השראה

לא פחות חשוב הוא אלמנט ההשראה. לכל עבודה שנרצה לבצע בפינת העבודה, רצוי שיהיה אזור מסויים, בו מקבלים השראה ליצירה, לחשיבה, לשחרור הדימיון הפרוע ולהנאה צרופה. דפי "ממו" תלויים על חוט עם אטבי כביסה מעוצבים, קיר צבוע בצבע לוח עם גירים צבעוניים, אובייקט ישן המזכיר תקופות אחרות, כדים מעוצבים לכלי הכתיבה, מסגרות ישנות עם תמונות בני המשפחה בנופים אינסופיים או שלושה עציצים ירוקים קטנים. האקססוריז מהווים הפוגה קומית באזור רציני של עבודה וריכוז ולכן חשוב לא לוותר עליהם. אך גם לא להעמיס.

WhatsApp chat