פוד טראק – "משאית-אוכל" – מטבח נייד על גלגלים, הוא חלק מטרנד עולמי אשר תופס תאוצה רבה בשנים האחרונות בארץ ונמצא בהתפתחות מתמדת.
משאיות האוכל מאפשרות חוויה חדשה ושונה מזו המוכרת לנו במסעדות בארץ. הפוד טראקס מעניקות לנו מפגש מרענן עם קולינריה חדשנית ומגוונת, מאוכל רחוב ועד אוכל גורמה, וכל זה נוסע ומגיע לאיזה מקום שרק נרצה! ניוד המסעדה וקלות הפעלתה מאפשרים לשף להנגיש לקהל קולינריה גבוהה במחיר המשתלם ביותר. למעשה, עצם החשיבה על מסעדה ניידת, חושפת בפנינו עולם חדש ולא מוכר אשר פותח דלת לענף מסעדנות פורץ דרך.
עיצוב הפוד טראק מהותי לחוויה אותה רוצים להעניק ללקוח. המשאית, היא סמל המסעדה, ומשמשת כשלט פרסום כאשר היא נוסעת, חונה, ואפילו מתדלקת בתחנת הדלק. עיצוב המשאית כמושך ומזמין יביא בהכרח ללקוחות נוספים ואף יעצים את החוויה אותה הם מקבלים.
כפי שניתן לשער, חלל המשאית אינו גדול (בלשון המעטה), ולכן ארגון נכון שלו יכול להביא להעצמת חווית המשתמש, הטבח והלקוח. בניגוד לחלל מסעדה "רגיל", חלל המשאית הינו חלל נתון ללא אפשרות שינוי, מתיחה או הרחבה ולכן, על המתכנן להתחשב בכל סנטימטר ולהתאימו בדיוק לתפקוד הראוי והנכון. לשם כך, נדרשת עבודה מדוקדקת ומקצועית אשר תאפשר תכנון ציוד המותאם לצרכים הספציפיים של המקום ('קאסטום מייד'), מיקום יחידות אחסון במיקום זמין וגודל מדויק, ומעל הכל, תאפשר עבודה ומתן שירות באופן הטוב והמהיר ביותר. יתרה מכך, חלל המשאית פתוח לעיני כל, ולכן יש להשקיע רבות בחשיבה על העיצוב והנראות שלו בעיני הלקוח והמבקר. במשאית המזון, יחידות האחסון ועמדת המטבח נמצאים באותו המקום, גם הם חשופים לכל, ולכן עליהם להיות מעוצבים בהתאמה ובאופן מזמין ואטרקטיבי. לא זו בלבד, אלא שהשף, בכבודו ובעצמו, הוא הפנים של המסעדה, המפגש איתו נעשה באופן ישיר, והצפייה בעבודתו נעשית לחלק בלתי נפרד מהאכילה והחוויה בכללותה בפוד טראק. מטבח מאורגן, אסתטי ומדויק ימשוך לקוחות רבים יותר, יאפשר עבודה נוחה ונכונה יותר לשף, ובכך יעניק חוויה אידאלית וייחודית למבקרים ולעובדים.
בעבודה עם מעצב ובכלל, חשוב לבנות קונספט עיצובי אשר ינבע מהחזון הקולינרי של השף המוביל. העיצוב יותאם לאופי העסק והפן הקולינרי אשר הוגדרו ותפקידו להדגיש את הייחוד והטעמים של מטבח השף. העיצוב כולל בתוכו אבזור מטבח, ציוד המשאית ו"הלבשתה" בהתאם לקונספט וקוויי המקום. כפי שציינתי, מלבד היתרונות הוויזואליים, עבודה בחלל מתוכנן ומעוצב באופן מאורגן ואסתטי תגרום לתחושת חוויה ייחודית והדגשת הטעמים והתמחות הפוד טראק שלכם. עבודה עם מעצב מנוסה, תוביל ליצירה ועיצוב אווירה שלא יהיה דומה לה באף מקום אחר.
סביבת הפוד טראק יכולה להשתנות מידי יום. כלומר, חלל ההסעדה אינו עוד מרחב קבוע השייך למקום העסק בלבד, אלא נמצא כחלק ממתחם ציבורי והינו פתוח לכלל הציבור, ללא דלתות, חלונות או מחיצות. לכן, יש לתכנן עסק אשר ימשוך כמות רבה של מבקרים ולקוחות פוטנציאליים, זאת באמצעות יצירת מקום המעניק ומסמל חוויה ייחודית הנובעת מהפוד טראק הספציפי שלנו. עיצוב המרחב בסמוך לפוד טראק הוא קריטי ועליו לשמש כמוקד משיכה אל עבר המשאית. לשם כך, נדרש תכנון של אלמנטים עיצוביים הניתנים לניוד ואחסנה בשטח מינימלי, אשר להם ייחוד המתאים ומבליט את קונספט המשאית.
לסיכום,
מלבד אוכל, הפוד טראק מכילה בתוכה נדבכים רבים הדורשים תכנון מדויק ומקצועי אשר צריך להיעשות בהתאם לגודל הספציפי של המשאית ולקונספט אותו בחר השף המוביל. למרות גודלה הקטן, על הפוד טראק לשדר ולהוביל רעיון גדול. אוכל, אירוח ותנועה יכולים להוליד תוצרים נפלאים, ניתן רק להמתין ולראות לאן יובילו אותנו המשאיות הבאות..
דרך צלחה!